L’Audiència Nacional ordena empresonar a un jove de Tafalla per col·locar fotos de presos

L’Audiència Nacional espanyola ha decretat una ordre de crida i cerca contra un veí de Tafalla per complir una condemna a un any de presó per la col·locació de fotos de presos als carrers de la localitat navarresa. El tribunal especial considera que el jove tafallès Fernando Sota va cometre un delicte de «enaltiment del terrorisme» en col·locar retrats de dos presos bascos als carrers de la localitat, per la qual cosa l’ha condemnat a un any de presó.

L’AN ha remès a la Guàrdia Civil una ordre de crida i cerca contra el tafallés, per al seu ingrés a la presó.

L’advocada del jove condemnat, Jaione Karrera, en declaracions a Ahotsa.info, s’ha mostrat «escandalitzada» per la decisió de la secció segona de la Sala penal de l’Audiència Nacional, la ponent de la qual ha estat la magistrada Concepción Espejel. «És un escàndol ordenar l’ingrés a la presó d’una persona condemnada a un any de presó, i més quan el delicte que se li atribueix és simplement el de col·locar fotografies de presos que haurien d’estar en llibertat», ha denunciat Karrera.

La lletrada ha detallat davant la negativa del tribunal, a petició de la Fiscalia, a deixar la condemna en suspens, l’habitual en càstigs inferiors a dos anys de presó, van demanar que se substituís l’empresonament per una multa econòmica, petició que també ha estat rebutjada. Karrera ha remarcat que Sota manca d’antecedents computables i ha denunciat que ni tan sols se’ls ha donat temps a presentar un recursos abans d’ordenar a la Guàrdia Civil l’arrest. També ha rebutjat que no se li hagi donat al jove un termini per al seu ingrés voluntari a la presó.

extret de Sirius.cat

, , ,

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari