Contra el liberalisme.

 En aquestst temps de renovada crisi econòmica i on els aspectes ideològics i organitzatius de l’esquerra anticapitalista es tornen a tensionar en eficàcia, la lectura dels clàssics resulta quelcom didàctic i sorprenent.No tant sols per una qüestió doctrinal sinó per adonar-nos del caràcter cíclic dels mals i els errors que assetgen l’esquerra organitzada.

Davant de l’inoperància ideològica i organitzativa del llibertarisme petitburgès i del’oportunisme trosquista, l’esquerra marxista ha de refer la seva identitat ideològica i organitzativa . Aixó s’aconsegueix reivindicant el bagatge comunista, com aquella tradició més rica i abundosa en ensenyançés per a la revolució.

Aquest text de Mao Tse Tung , aplicat creativament a l’actual context de la lluita de classes, ens ha de fer adonar-nos com a comunistes, que en la lluita contra els derrotistes i els desorganitzadors emboscats dins les files del propi proletariat,nosaltres ja tenim on enmirallar-nos en exemples de denúncia i vigilància per l’organització revolucionària.

Espai Alliberat.


Contra el liberalisme.

7 de Setembre de 1937

Estem per la lluita ideològica activa, ja que ella és l’arma amb quès’aconsegueix la unitat interna del Partit I altres col·lectivitats revolucionàries en benefici del combat. Tots els comunistes i revolucionaris han d’empunyar aquesta arma. Però el liberalisme rebutja la lluita ideològica i propugna una pau sense principis, donant origen aun estil decadent i vulgar, que condueix a la degeneració política a algunes organitzacions i membres del Partit i altres col·lectivitats revolucionàries.

El liberalisme es manifesta en diferents formes:

A gratcient que una persona està en un error, no sostenir una discussió de principi amb ella i deixar passar les… llegir més

Extret de Arxiu Marxista. Secció en espanyol.

Traduït per Espai Alliberat.

Anuncis
  1. #1 by Quim Bouvila on Setembre 12, 2010 - 11:17 pm

    Entre salts i esllaviçades, d’una pàgina a l’altra, he perdut temps( que ha merescut la pena) buscant una pàgina en la que em sentís a gust, amb la tendència correcta i la proximitat de Catalunya; i per si fos poc, amb emissió radiofònica…!
    Endavant, mai por!
    Salut!

    Quim

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: