Salvador Allende. La dignitat dels pobles.

Ara fa trenta-set anys es va produïr el cop d´Estat a Xile, contra el Govern d´Unitat Popular presidit pel doctor socialista Salvador Allende. Aquella experiència social d´arribar al socialisme en democràcia va fracassar, no només per la reacció interna sinó per l´intervenció de l´imperialisme nord-americà.
En aquell moment als Estat Units governava l´administració Nixon amb el sinistre Henry Kissinger, com a Secretari d´Estat. Des del primer moment del triomf del Front Popular sectors de l´oligarquia xilena van començar a conspirar amb el govern nordamericà per aconseguir el derrocament del govern “marxista” de Salvador Allende. Aquí podreu veure un documental Xilè del 2008, on s´exposa detalladament els pormenors d´aquesta conspiració a l´ombra. A sota podreu descarregar-vos el discurs que va fer el ja electe President Allende el 21 de Maig de 1971, on exposava les característiques del procés xilé cap a el socialisme.
Tot i aquest fracàs el govern d´Unitat Popular i el President Allende amb el seu exemple de lluita i abnegació socialistes fins al final, són i seran un exemple de dignitat i de confiaça en que el futur és dels pobles que lluiten per la seva emancipació nacional i social.

Via chilena al socialismo

Anuncis
  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: