l’IRA Autèntic amenaça amb atacar els bancs britànics

Les entitats bancàries britàniques i els seus màxims responsables són els objectius marcats per l’IRA Autèntic, organització armada escindida de l’IRA.
En una entrevista concedida al diari ‘Guardian’ representants de l’IRA Autèntic van definir els banquers com uns “criminals”. “Tenim un historial d’atacs a objectius econòmics d’alt perfil i a institucions financeres com la City de Londres. El paper dels banquers i les institucions a què serveixen per finançar el sistema capitalista i colonial britànic no ha passat inadvertit”, van afirmar.
Així mateix consideren que els banquers són “els veïns del costat dels polítics”. No es recorda cap altra ocasió en la qual el grup hagi utilitzat paraules tan dures cap al sistema bancari.
En les respostes enviades a la redacció del ‘Guardian’ avancen que alternaran entre “objectius militars, polítics i econòmics”, mentre amenacen amb empitjorar la seva campanya d’accions a tots els fronts. “En realitat és important confessar que ens hem reagrupat, reorganitzat i emergit d’un període turbulent en la història republicana”, assenyalen.
En els últims 18 mesos l’IRA Autèntic i altres grups afins han disparat contra més d’una vintena d’homes, en el marc de la seva campanya d’agressions i trets de “càstig” cap als qui consideren “elements antisocials” de les classes treballadores republicanes. En una altra de les respostes defensen l’esmentada estratègia en justificar que amb ella pretenen “protegir la comunitat”.

SUPORT CREIXENT

Entretant, critiquen l’actitud del partit republicà Sinn Féin i la seva idea que amb l’esmentada estratègia vagin a aconseguir una Irlanda unida, malgrat que engloba la majoria del vot republicà. En canvi, afirmen, està creixent el suport popular cap al grup, i de fet han hagut de descartar molts joves aspirants a membre perquè no tenen la capacitat d’integrar-los tots a les seves files.
“Des del punt de vista de les comunitats republicanes, encara hi ha una força de Policia britànica fortament armada que ocasionalment utilitza pilotes de goma, gas CS (lacrimogen) i tásers (porres elèctriques), du a terme batudes en habitatges, operacions de detenció i recerca i persecució general” van afirmar.
Al seu torn, neguen que hi hagi hagut converses entre els dissidents republicans i els governs d’Irlanda i el Regne Unit.
“L’IRA no es nega a parlar, de fet és necessari que hi hagi converses (…). Tanmateix, les converses han de tractar la causa del conflicte, això és, l’ocupació britànica il·legal d’Irlanda. En aquest sentit critiquen la falta d’integritat i de voluntat per arribar a les causes del conflicte i el condicionament del procés a la seva “egoista agenda”.
Sobre el viceprimer ministre nord-irlandès, Martin McGuinnes (Sinn Féin), critiquen que té un “interès personal” en perjudicar els republicans. “El seu treball és administrar l’ordre de la Reina d’Anglaterra a Irlanda”, van concloure els portaveus de l’IRA Autèntic.

Extret de Odio de Clase

Traduït per Espai Alliberat

Anuncis
  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: