El Bloc Negre: una útil eina del sistema per a la legitimació de la seva violència (cimera del G-20 a Toronto, maig del 2010)

El govern de Canadà va gastar més de 1000 milions de dòlars en mesures policials, durant la passada cimera del G-20 celebrada a Toronto, al maig de 2010, les més cares en la història del país nord-americà. Això es va traduir, entre altres coses, en la presència de més de 20.000 efectius policials als carrers.

Doncs bé, malgrat el massiu desplegament, la policia canadenca no va ser capaç d’aturar la destrucció sense sentit del mobiliari urbà, duta a terme durant més d’una hora per part dels escassos 50 membres del Bloc Negre, així com l’incendi de diversos cotxes de la policia canadenca, que casualment havien estat abandonats en el recorregut de la seva marxa (clica aquí per a veure com va actuar el Bloc Negre sense cap tipus d’interferència policial no és una mica estrany que puguin dur a terme aquest tipus d’accions, durant tant de temps, en una ciutat presa per més de 20.000 efectius policials?). Potser és que durant el moment dels incidents, els agents de la policia canadenca estaven en la seva hora de dinar i alguns d’ells van deixar oblidats els seus cotxes, per por de perdre un sol segon de la seva hora de descans.
Al contrari que la policia, els reporters de les principals cadenes de televisió i de premsa internacionals si van estar oportunament presents durant els disturbis, per fer arribar en el moment precís, multitud d’imatges de la violència sense sentit del Bloc Negre, que serien difoses massivament a les poques hores, en horari de màxima audiència.

Unes imatges molt útils als governs capitalistes, per justificar el brutal desfalc de les arques públiques en pro de suposades mesures de “seguretat ciutadana”, i especialment per justificar les brutals càrregues policials que, durant la cimera, es van donar contra manifestants pacífics, impedint en la major part dels casos el desenvolupament del dret a la lliure manifestació (clica aquí per a veure com la policia impedeix el desenvolupament i càrrega brutalment contra una protesta pacífica).

Després de la cimera del G8 a Gènova, l’any 2001, la fiscalia pública italiana, gràcies a la pressió pública exercida, a causa del assassinat del jove activista Carlo Giuliani, es va veure obligada a reconèixer en una sentència la participació directa de la policia a la generació d’incidents. La declaració deia el següent: “la violència en la manifestació de Gènova havia estat iniciada per un nucli d’aproximadament 200 persones, un considerable nombre de les quals eren policies encoberts o extremistes de dreta contractats per la policia. Els provocadors van delinear les seves tàctiques amb la policia, es van disfressar d’anarquistes i es van barrejar entre els manifestants pacífics abans de dur a terme les seves operacions criminals “.

Ja va sent hora que anem aprenent de la història, ja que de contrari estarem condemnats a repetir-la i a seguir eternament a l’oposició.

Extret del web: Antimperialista

Traduït per Espai Alliberat

Anuncis

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: