Filipines: l’NPA ataca multinacional minera

La guerrilla comunista del Nou Exèrcit del Poble (NPA) es va adjudicar ahir la responsabilitat per l’atac i destrucció de propietats de la multinacional minera Philex Gold Mining Corp en Brgy. Nabulao, Sipalay City.

La guerrilla comunista va dir que ho va fer a causa dels danys que l’empresa causa contra la vida, l’aliment, la salut i el medi ambient de la gent.

En un comunicat emès, Andrea Guerrero, portaveu de l’NPA a Mantuboy Creek, va dir a més que l’empresa suposa la pèrdua de la font d’aigua per a de reg dels camperols i agricultors de la zona.

La Philex ha estat aplanada en dues ocasions per l’NPA des de l’any 2008, un destí que també va patir la companyia minera Maricalum.

Els guerrillers de l’NPA van cremar un vehicle de transport i recollida de vehicles, dues casernes dels treballadors, una camioneta de contenidors que contenen les peces de recanvi d’equips de perforació, i van desarmar als guàrdies de l’empresa minera de les seves armes de foc.

Guerrero va afirmar que milers de residents a Brgys. Camindangan, Manlocahoc, Cabadiangan i Sant Josep, Sipalay City van ser desplaçats per les operacions i l’exploració de les empreses mineres.

Guerrero va dir que el Partit Comunista de Filipines està decidit a desmantellar les empreses mineres estrangeres a Negres i que han donat ordre al NPA per atacar a les mateixes.
……
Extret de Odio de Clase

Anuncis

,

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: