Comunicat del KKE sobre l’atac al bloc del PAME i la mort d’un sindicalista


Nota de Espai Alliberat.
Unes reflexions per acompanyar el comunicat del Comité Executiu del KKE(Kommounistikó Kómma Elládas).

Primer de tot expressar el nostre condòl per la pèrdua de Dimitris Kotzaridis sindicalista de la construcció mort en la Manifestació contra les mesures del Parlament burgés de Grècia. Així mateix blasmem els actes de violència popular en un dia de Vaga General contra el Capital.

El poble treballador grec està en aquests moments a l’ull de l’huracà de la crisi econòmica de l’Europa del capital. Se li vol fer pagar(juntament amb Portugal, Irlanda i a més tardar l’Estat Espanyol o Itàlia) les dificultats del centre capitalista per recomposar el seu procés d’acumulació capitalista, endosant-los la seva recessió econòmica fruit de l’anarquia productiva del capitalisme. Així l’economia grega a dia d’avui ja acumula un deute extern de més de 300.000 milions d’euros que retalla la sobirania nacional i suposen un atac al benestar del poble grec.

És inaudit que en una situació de tant extrema gravetat la unitat popular es vegi trencada per l’actitud sectària i autoritària d’un bloc heterogeni minoritari.Volent forçar el ritme dels esdeveniments en una carrera folla cap al no res i mostrant així la seva absoluta orfandat ideològica i de qualsevol base social. L’absurd de l’estratègia del bloc negre arriba a situacions com la del dia passat que va acabar amb la mort del camarada Kotzaridis.

En una acció semblant a la dels indignats que a Catalunya van bloquejar el Parlament, els militants del KKE i del PAME van encerclar el Parlament grec per mostrar el seu rebuig a les mesures antipopulars que en aquell moment s’estaven aprovant a dins. Mesures que suposaven un retrocés ens els drets i el benestar de tots i totes els que es manifestaven aquell dia.

La irrupció del bloc antiautoritari a la Plaça Syntagma, va escenificar l’enfrontament en un mateix espai de dues concepcions diferenciades en la lluita contra el capitalisme dels monopolis i no un posicionament dels uns en favor de la institució parlamentària com s’intenta ara vendre.Ha sigut la constatació física que al si del poble poden haver-hi dues línies que esdevinguin antagòniques quan les contradccions de la societat capitalista s’aguditzen.

La tàctica anarquista-antiautoritària de confrontació directa amb la policia sense oferir més programa que l’espiral de violència “acció-repressió-acció”,porta molts anys practicant-se sense éxit.A Barna són molts anys que fa que ho patim la gent que breguem en lluites anticapitalistes, que veiem com aquests grupets identificats només amb la seva línia d’acció, s’aprofiten del treball de base entre col.lectius per infiltrar-se a les manifestacions i implementar la seva estratègia nihilista.

La cortada ideològica que difonen s’argumenta en que ells no representen res, només són el propi poble expressant la seva indignació. El moviment antiautoritari sorgiria doncs espontàniamenti,tot i comptar amb un entorn ben estructurat en forma d’espai de socialització( cases okupades i altres), mitjans de difusió i propaganda dels seus discurssos i slogans del moment…Tot plegat només una pobre excusa per enmascarar el seu sectarisme i la seva migrada presència en la realitat del dia a dia de les masses profundes de la classe treballadora.

Els treballadors grecs ni d’enlloc no volen una violència sense rostre ni objectius per molt que es digui anticapitalista. La provocació no va venir en cap moment de la part comunista sinó d’aquesta part que s’autoanomena poble, i que actuant des de l’anonimat més covard aplica a cops i pedrades els seus dogmes sobre el que ha de ser la “indignació revolucionària”. En principi ningú podrà ser responsabilitzat de la mort criminal del camarada Kotzaridis, no almenys aquells que diuen no ser representants de ningú i no pertànyer a cap grup o moviment.Tot un exemple i alhora un avís pels companys/es de viatge dels antiautoritaris d’arreu.
………..

Comunicat del KKE sobre l’atac al bloc del PAME i la mort d’un sindicalista

Aquesta vegada els grups organitzats amb ordres específiques i grups anarcofeixistes van desencadenar un atac de còctels molotov, gasos lacrimògens, granades d’atordiment i pedres en el seu intent de dispersar la gran manifestació d’obrers i del poble a la plaça Sintagma, i especialment a l’àrea on es va concentrar el PAME. El resultat d’aquest atac va ser la mort del sindicalista del PAME, Dimitris Kotzaridis, de 53 anys, secretari de la secció del sindicat de treballadors en la construcció, al barri de Vironas. A més, desenes de manifestants del PAME van resultar ferits.

L’odi dels encaputxats contra el moviment obrer popular i el PAME expressa la fúria de les forces que serveixen el sistema i el poder burgès. El govern té gran responsabilitat per a això. L’operació d’intimidació, de calúmnia i repressió del moviment obrer-popular té les seves arrels en les estructures, els centres i els serveis estatals. Això s’ha demostrat per la història i es va demostrar també per l’últim atac assassí bàrbar. Els encaputxats, els anarco-autònoms, feixistes o com sigui que es diuen es van encarregar de dur a terme el que no van aconseguir les forces de repressió, de xantatge i amenaces per intimidar al poble i fer-li baixar el cap. Objectivament sorgeix que els mateixos centres van dur a terme l’incendi assassí provocador de MARFIN el dia de la votació del memoràndum, el 5 de maig de 2010.

El seu objectiu de dispersar la manifestació de PAME va fracassar. De la mateixa manera han de fracassar els plans del govern, dels mecanismes del sistema, dels partits de la plutocràcia que tracten d’intimidar i reprimir el torrent de contraatac d’obrers i del poble que van sortir als carrers en la vaga de 48 hores.

El KKE expressa el seu pesar i condolences a la família de Dimitris Kotzaridis, que va caure lluitant per la causa justa de la classe obrera i del poble. Expressa la seva solidaritat amb els manifestants ferits, amb tots els que van defensar la manifestació obrera popular dels grups provocadors. Flama al poble, a posar-se dempeus de manera decisiva, a lluitar al costat del KKE, a unir-se als sindicats, al PAME i les altres organitzacions radicals que lluiten contra la política antipopular, contra el poder dels monopolis. Aquesta és la força de l’oposició als partits de la plutocràcia, la Unió Europea i el FMI. Aquesta és la força del poble per rebutjar les mesures bàrbares, la violència i la intimidació de tot tipus de mecanisme de repressió. El poble pot enderrocar la política i el poder antipopular.

Atenes 20/10/2011
L’Oficina de Premsa del CC del KKE

Extret de PCPC

Anuncis

, ,

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: