Enver Hoxha sobre Pol Pot


Reproduïm part d’un article més extens del camarada Enver Hoxha del 21 de Febrer de 1979.

En ell tracta de l’agressió xinesa al vietnam com a resposta a l’invasió conjunta de tropes vietnamites i cambodjanes contra el règim feixista de Pol Pot.

Aquesta afirmació sobre el règim de Pol Pot la creiem absolutament pertinent, no només perque vingui refrendada per l’escrit del camarada Enver Hoxha, sinó per la pròpia naturalesa xovinista i contrària als principis del marxisme-leninisme que va ser el règim de Kampuchea Democràtica.

Un règim que va considerar la seva revolució com a única en la història de les revolucions proletàries.Superior a la soviètica, xinesa o vietnamita.Fet pel qual van aïllar el país i van començar un procés d’acumulació original basat únicament en la força de treball esclava camperola.

Aquest aïllament internacional només va ser en part, doncs es van recolçar en la xina de l’últim Mao i sobretot del primer Deng Xiao Pin per contrarestar l’hegemonisme vietnamita.Iniciant una política de nacionalisme agressiu envers el seu veí vietnamita.

Per la seva manca d’anàlisi internacional en perspectiva d’internacionalisme proletari, pel seu nacionalisme estret i xovinista, pel seu “socialisme” més pròxim a l’utopisme budista agrari que a l’anàlisi marxista de les etapes de cosntrucció del socialisme, podem dir que el règim de Pol Pot practicava un nacionalsocialisme feixista.

Tot plegat va provocar la mort de centenars de milers de cambodjans i d’altres minoríes del país(com vietnamites i xinesos)i no diem milions doncs això sí que sería ,pel que fa al cas concret de la revolució cambodjana,fer-li el joc a l’imperialisme.

Un imperialisme que va sotmetre Cambodja a una brutal política de bombardejos que va provocar el genocidi de més de dos milions de persones.

El primer milió en el període de la guerra d’alliberament nacional(1970-75),on els Jemers Roigs van jugar un paper qualitatiu i després per les morts indirectes en els anys posteriors que els propis imperialistes calculaven que seria d’un altre milió.

La part de responsabilitat dels Jemers Roigs en aquest genocidi de l’imperialisme nordamericà es troba en aquesta anàlisi antimarxista que abans deiem, doncs no van atendre correctament les necessitats del poble després de la guerra, separant-se cada cop més de la línia proletària i socialment més justa. Només cal comparar-ho amb les polítiques de reconstrucció de la URSS de Stalin després de la II Guerra Mundial.

En la lluita contra el revisionisme i l’opotunisme de dretes i d’esquerres no s’ha de caure en el sectarisme.
Cal ser hàbils i flexibles i contemplar la crítica d’aquells que la propaganda burgesa considera com a comunistes com un desllindament amb allò erròni i incorrecte.

No cal tenir por de dir la veritat doncs axò ens farà més forts.

El contrari, aferrar-se a velles concepcions per por a estar deixant terreny a la crítica de l’enemic és quedar-se clavat al terreny.Precisament allò que més volen els propagandistes de la burgesía per seguir acusant-nos de sectarisme.

Cal aprendre del passat i fer els balanços que calguin de les riques i múltiples experiències del moviment comunista, rebutjant allò dolent i aprofitant allò bó.
Aixó és transitar per l’autèntic camí del marxisme-leninisme, això és ajudar a la causa del poble.

Volem per últim recomanar encaridament el web d’on hem extret aquest article The Spresso Stalinist a qui volem agraïr també la seva tasca de difusió.

……..


Això [l’aliança imperialista xinesa-nord-americana] és evident, també, pel fet que ara el govern nord-americà està tractant de posar Xina, que ha atacat al Vietnam, en el mateix pla que Vietnam, ja que, suposadament, Cambodja ha estat atacada.
A Cambodja, el poble de cambodjà, els comunistes i patriotes, s’han aixecat contra el bàrbar govern de Pol Pot, que no era més que un grup de provocadors al servei de la burgesia imperialista i dels revisionistes xinesos, en particular, que tenia com a objectiu desacreditar la idea del socialisme en l’àmbit internacional.
Fins i tot el príncep Sihanouk, qui va ser empresonat durant gairebé quatre anys Phnom Penh , ha parlat públicament a l’ONU sobre els crims del govern de Pol Pot i el seu extermini del poble cambodjà.
La línia anti-popular d’aquest règim es confirmada, també, pel fet que l’ambaixada d’Albània a la capital de Cambodja, l’ambaixada d’un país que ha donat al poble de Cambodja tota l’ajuda possible, es va mantenir isolada, de fet, envoltada de pues de filferro, com si es tractés d’un camp de concentració. Les altres ambaixades, també estaven en una situació similar.
Els diplomàtics d’Albània han vist amb els seus propis ulls com el poble de Cambodja va ser tractats inhumanament per la camarilla de Pol Pot i Yeng Sari.
Phnom Penh va esdevenir una ciutat deserta, sense gent, on el menjar era difícil d’aconseguir fins i tot per als diplomàtics, on no hi havien metges i ni tan sols aspirines es podien trobar.
Creiem que el poble i els patriotes de Cambodja va esperar massa temps abans d’enderrocar a aquesta colla que estava lligat del tot amb Beijing i al seu servei. Quan els primers conflictes a la frontera entre Cambodja i Vietnam van esclatar, la visió d’Albània socialista va ser, i el món és testimoni d’això, que els desacords entre els dos països veïns s’havien de resoldre mitjançant negociacions i sense la interferència dels xinesos o soviètics socials -imperialistes. Però això no va ser fet. Per contra, el grup de Pol Pot, incitats per Beijing, van publicar diàriament a Phnom Penh uns comunicats on anunciaven que milers de vietnamites estaven sent morts pel seu exercit en territori vietnamita.
Era bastant evident que aquesta activitat provocadora i bel • licista va ser recolzada i portada a terme pels objectius expansionistes de Deng Xiaoping, Hua Guofeng, i pel seu propi profit. I per què no ha de donar suport Deng Xiaoping a la camarilla de Pol Pot i Yeng Sari quan ha rehabilitat tota l’escòria de la reacció de la Xina, quan ha retornat la propietat, els diners i el poder sobre les plantes i fàbriques per a la gran burgesia, els homes del Kuomintang i tots els contra-revolucionaris, i ha convertit la Xina en un país social-imperialista capitalista, com el nostre Partit correctament ha descrit?
La burgesia en el partit i els intel • lectuals burgesos tenen el poder a la Xina. Ara aquesta escòria es considerada l’elit, mentre que demanen a la classe obrera doblegar el cap i treballar per a la «modernització».
Van ser precisament aquests capitalistes, la camarilla de Deng Xiaoping i companyia, qui va mantenir en el poder a Pol Pot a Cambodja, i ara, després d’haver estat enderrocat, estan tractant per tots els mitjans restaurar-lo.
El govern xinès està intentant encobrir l’acte d’agressió a que es van comprometre en contra de Vietnam amb el pretext absurd que Vietnam està buscant «una hegemonia a petita escala», pensant que d’aquesta manera, podràn ser excusats per l’hegemonia a gran escala de la Xina.
Però la pregunta és: Per què els imperialistes xinesos suposadament tenen el dret de defensar la barbàrie feixista del grup de Pol Pot i Vietnam no té dret a donar suport als revolucionaris i el poble de Cambodja a construir un país lliure, independent i sobirà ? El govern vietnamita oficial i públicament va rebutjar l’acusació xinesa que el seu objectiu fos el de crear una federació d’Indoxina i ha declarat que Vietnam vol que els pobles d’aquesta zona poguin viure lliures, en l’amistat i la independència, cadascú en el seu propi país.
De com els líders xinesos, encapçalats per Deng Xiaoping han llançat un atac militar contra Vietnam del diari “Zeri i Popoullit”.

Anuncis

,

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: