Comunicat de les FARC-EP

És absolutament fals que les FARC-EP haguem emprès algun tipus de campanya terrorista. Res més llunyà de les nostres conviccions que les accions indiscriminades contra la població civil. Els nostres únics objectius militars són les forces armades de l’Estat colombià i les bandes criminals al seu servei. Elles tenen al seu càrrec la guerra i són per tant el nostre blanc.

En el recent assalt al turó de Santana al Cauca, els integrants de la Policia Nacional encarregats de la seguretat de les instal · lacions, van emprendre la fugida en reconèixer la superioritat de la força guerrillera. Aquest comportament habitual, obliga a la insurgència a penetrar als poblats per tal de colpejar.

Allà, envoltats de la població que usen com a escut, i resguardats per les tropes de l’Exèrcit que patrullen els voltants, senten que cap braç justicier pot assolir-los. L’activitat d’intel · ligència que els permet, segons s’ufanen, donar de baixa a un alt nombre d’insurgents o tancar a la presó milers de lluitadors socials, no els sembla reprotxable ni criminal.

El grau desproporcionat de violència i horror que fa plorar d’alegria a Santos quan produeix la mort de revolucionaris i demòcrates, no mereix cap tipus de resposta per part del poble indignat. Els amos del capital i de la terra, el seu aparell de terror i els seus suports estrangers es neguen a admetre que la seva actitud assassina és l’única causant d’aquesta guerra.

Guerra que pot ser regularitzada amb acords de bescanvi de presoners i de conductes amb la població no combatent i els combatents ferits o capturats. I que pot ser acabada amb una sortida dialogada, política, sense imposicions arrogants, que atengui a la solució de les causes originàries del conflicte. Amb amenaces i calúmnies no anem enlloc.

Les construccions mediàtiques repetides milers de vegades per les cadenes de ràdio, televisió i la gran premsa escrita, apunten a desvirtuar la naturalesa política i social de la nostra lluita davant un poble que pateix les greus conseqüències de les polítiques econòmiques, socials i militars de tall neoliberal desenvolupades per l’actual administració.

Elles revelen la por de l’Establiment a l’esclat social pels canvis, la pau, el diàleg i la democràcia. Colòmbia no és el país més feliç del món que pretenen fer-nos creure a tots des de les altures del poder. Aquí hi ha grans masses inconformes, milions d’éssers que esperen un futur millor i que no trigaran a sacsejar els pilars d’aquest podrit règim.

Secretariat de l’Estat Major Central de les FARC-EP
Muntanyes de Colòmbia, 6 de febrer de 2012.

Anuncis

,

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: