Enver Hoxha: Sobre Palestina, el Sionisme i l’Alliberament Àrab

Dimecres
29 juliol 1970
Tenim simpatia i respecte pel poble Àrab de Palestina

Una delegació de «Al-Fatah», el Moviment per l’Alliberament Nacional de Palestina, ha vingut aquest dies al nostre país per una visita oficial. Yàsser Arafat, va demanar personalment a la nostra ambaixada al Caire el permís per enviar una delegació.

Tenim simpatia i respecte pel poble Àrab de Palestina, perquè són un poble valent que estan patint. Des del moment que són l’únic poble Àrab que està lluitant a tota la frontera amb el territori d’Israel, mentre que alguns líders àrabs, des d’aquells d’Egipte fins aquells del Líban,que no fan més que parlar, celebrar conferències, preparant-se …pels compromisos, etc

Els palestins, expulsats de les seves terres pel govern colonial britànic i de l’ONU a favor d’Israel, estan vivint en tendes de campanya, amb grans dificultats, en els campaments a Jordània, Líban, Síria i altres llocs. L’última agressió israeliana va augmentar el nombre de refugiats palestins, de manera que l’únic camí de salvació que els quedava era el de la guerra de guerrilles. I la van començar, atacant als agressors israelians des de l’exterior, des de Jordània, Síria i Líban, i des de l’interior, al territori ocupat per Israel.

Així, gràcies a la lluita dels Palestins, la qüestió palestina s’ha convertit en un problema important a nivell nacional i internacional, pel qual tant els amics com els enemics del poble palestí es veuen obligats a parar-hi atenció sense poder deixar-ho correr.

Malgrat les seves tendències nacionalistes, l’organització «Al-Fatah» és progressista i democràtica i la més gran organitzaci i poderosa que, en aquest moment, té una línia correcta de la lluita per l’alliberament de Palestina i la derrota de la politica annexionista anti-àrab de l’Estat d’Israel, inventat pel sionisme internacional i recolzat pels imperialistes. Aquesta organització no està en contra de les masses de la població jueva a qui, en el seu programa, accepta com a ciutadans del nou Estat àrab de Palestina.

No obstant això, encara que els representants de les camarilles feudal burgeses dominants en alguns països àrabs es fan passar a favor de la lluita dels palestins, no veuen amb bons ulls aquest moviment de resistència i, atès que són incapaços de liquidar-lo, volen tenir-lo controlat.

La resistència dels palestins s’ha convertit en un greu obstacle polític i militar, que aquestes camarilles estan obligades a tenir en compte. El rei de Jordània, un agent dels britànics i els nord-americans, ha fet dos o tres intents de liquidar als guerrillers palestins, que són més forts que aquest rei esgotat.

En aquests moments de perill per als guerrillers palestins aquests han de combatre’l fins al final, unint-se amb el poble de Jordània, per tal de continuar la guerra contra Israel i l’imperialisme nord-americà.

Els soviètics i els nord-americans estan fent la llei a l’Orient Mitjà. El lideratge egipci ha caigut totalment sota la influència dels soviètics. Hussein de Jordània és un traïdor inveterat , els Siris fan el posat de «preocupats», mentre que els Libanesos despleguen les seves veles al vent.

Nasser va estar d’acord, en general, en discutir el «Pla Rogers”, que significava entrar en negociacions i compromisos i, en definitiva, « fer la pau» tan desitjada per Israel, a favor d’aquest país i el seu protector americà i en contra dels pobles Àrabs, especialment el poble palestí, contra el qual els salvatges atacs dels gendarmes de les camarilles governants venuts als estrangers, s’iniciarà més tard.
Amb la signatura de la «pau» els soviètics van convertir això en una «victòria colossal» per a ells mateixos.

Ells van a tractar de romandre a Egipte i dominar-lo. Hi ha el perill que els ports egipcis poguin convertir-se en els ports de la flota soviètica del Mediterrani que arriben des del Mar Negre.
Des de la Mediterrània els revisionistes soviètics tenen la intenció d’estendre les seves colònies a l’Àfrica, «de manera pacífica», per tal de creuar els mars i arribar a la Índia. Així és com somien amb aconseguir l’imperi d’Alexandre el Gran, per la conquesta dels pobles a través de l’amenaça de les armes de la terra i el mar, a través de rubles ia través de la seva demagògia d’un socialisme fals.

La «pau soviètic-americana » a l’Orient Mitjà serà una derrota per a tots els pobles àrabs i un obstacle especialment gran per al poble palestí. Aquest tipus de «pau» és una victòria per l’imperialisme soviètic-nord-americà en general i per a Israel en particular.

El que passarà amb el poble palestí serà el que va passar amb els albanesos abans de la Primera Guerra Mundial. Com se sap, en aquell moment gran part d’Albània van ser dividida pels imperialistes d’Europa entre Sèrbia, Montenegro i Grècia. I després d’haver esquarterat a fons la nostra Pàtria en la Conferència de Londres ia través dels tractats secrets, el ministre del tsar, Sazonov, per tal de satisfer la gana del príncep Nicolau de Montenegro va exigir que la ciutat de Shkodra fos lliurada a aquest últim. En aquesta ocasió, un dels altres llops, el representant de l’imperialisme francès, va dir una cosa que va passar a la història: «Sazonov vol calar foc a Europa per fregir una truita per Montenegro».

Els enemics dels pobles àrabs, els imperialistes nord-americans i els revisionistes soviètics, parlaran i actuaran d’una manera similar quan es tracti la qüestió dels drets territorials de l’heroic poble palestí.

Només la lluita armada fins a la victòria podrà ajustar comptes amb els llops que ataquen els pobles.

De “Reflexions sobre l’Orient Mitjà”

Extret de The Spresso Stalinist
Traduït per Espai Alliberat

Anuncis

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: