Infantesa darrere de les reixes: menors als EUA són empresonats com si fossin adults

11/04/12.-La legislació nord-americana permet en alguns estats del país jutjar a nens majors de set anys com si fossin adults. I no és una teoria que no tingui res a veure amb la realitat: Michael Kemp ho va sentir en la pròpia pell. Quan tenia només 12 anys el van recloure al Centre de Correcció Oak Hill.

El centre de correcció Oak Hill no ha estat dissenyat per rehabilitar, sinó per castigar. Saps, quan estàs darrere del filferro de pues, això et predisposa encara més a la vida criminal”, assegura el jove.

A més, recorda els dos sentiments contradictoris que l’inundaven en aquell indret: la por per la seva vida, quan els presos adults estaven a prop i la desesperació total, quan passava dies sense veure ningú en estar tancat en una cel · la individual.

Mai saps què et poden fer els grans i sempre estàs pensant què passarà amb tu. Podria haver-me tornat boig en estar tant temps en una cel · la on no tenia res a fer”, afegeix.

Però diverses persones que es van trobar en les mateixes condicions que Michael ho consideren un afortunat, ja que no va córrer la mateixa sort d’altres nois que van ser violats pels presos adults.
Segons les estadístiques, un de cada cinc presos víctimes de violació és menor de 18 anys. Per als especialistes en problemàtiques penitenciàries, aquest sol fet ja és una prova suficient per afirmar que jutjar els nens com si fossin adults és cometre un crim.

“No és correcte ni just tractar els menors com si fossin adults”, opina Lashуn S. Beamon, membre del Departament de Rehabilitació de Menors.

Quantitats alarmants

I la quantitat d’aquests casos de “injustícia”, com els qualifiquen els experts, és alarmant. Als Estats Units, uns 10.000 nens estan a la presó en presons per a adults. Trobar-se en aquesta situació, segons els especialistes, pot influir de manera radical en la seva mentalitat i arruïnar la resta de la seva vida. Sobretot, perquè els menors sovint cometen delictes sense prendre consciència del que fan.

L’any 2005, la Cort Suprema d’EE. UU. Va prohibir aplicar la pena de mort als menors. No obstant això, aquest país és l’únic al món on els nens poden ser sentenciats a cadena perpètua sense tenir dret a la llibertat condicional. Actualment a les seves presons hi ha uns 2.500 reus que van ser condemnats a morir a la presó quan encara eren menors.

Igual que en diverses nacions, als Estats Units els menors d’edat no tenen dret a conduir o votar, la diferència radica que en aquest país nord-americà sí que poden ser reclosos en presons per a adults.

rt.com

Anuncis

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: