Ministre espanyol amenaça a l’Argentina per possible nacionalització d’YPF-Repsol

12/04/12.-El ministre d’Indústria del govern espanyol de Mariano Rajoy, José Manuel Soria, va advertir al Govern argentí que “gestos d’hostilitat” contra les empreses espanyoles, entre les quals figura Repsol YPF, seran també considerats “hostilitat a Espanya i al Govern d’Espanya “i tindran” conseqüències “.

El Govern del PP intenta treure les dents amb l’Argentina – cosa que no s’atreveix amb Alemanya, per exemple – i va assegurar que “si hi ha aquests gestos d’hostilitat amb Repsol, aquests comporten conseqüències”, va afirmar el ministre, en al · lusió a Repsol ia les diferències entre la seva filial YPF i el Govern argentí.

El ministre d’Indústria, Energia i Turisme ha assegurat a més, abans d’al · ludir a les conseqüències de qualsevol hostilitat, que “el Govern d’Espanya defensa els interessos de totes les empreses espanyoles que estan actuant dins i fora d’Espanya”.

El Govern Argentí anunciarà el pla per controlar YPF

Per la seva banda, la presidenta argentina va convocar per avui als governadors de les províncies petrolieres per realitzar un anunci sobre el futur d’YPF.

Els mandataris han entès que Cristina Fernández utilitzarà la cadena nacional a les set de la tarda per definir el futur de l’activitat petroliera. Abans d’això, el ministre de Planificació, Julio De Vido, i el vice d’Economia Axel Kicillof, parlaran amb els governadors i amb Antonio Brufau, el CEO de Repsol YPF.

Des del Govern ningú va sortir a desmentir a Jorge Sapag, el governador neuquino que dimarts va parlar d’una societat mixta en YPF, on confluiran capitals públics i privats.
YPF, que factura 63.500 $ milions anuals, serà “una empresa testimoni, amb capacitat per formar preus”, segons el neuquino, que albira una YPF amb majoria estatal, que “l’Estat (nacional) voldrà governar”.
LaRepública/ La Radio del Sur

Anuncis

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: