Obama aprova ajuda no letal als “rebels” sirians

14 d’abril de 2012.-El president nord-americà Barack Obama va aprovar ajuda no letal, incloent “equips de comunicació i medicines” per als “rebels” sirians, i estudia incrementar el paquet amb el temps, va dir un funcionari nord-americà divendres.
 
L’administració Obama anteriorment va indicar que prendria aquesta mesura, en línia amb una iniciativa del grup internacional “Amics de Síria” per reforçar els opositors del govern del president Bashar al-Assad.
 
“D’acord amb els nostres esforços de llarga data per donar suport a l’oposició” pacífica “siriana, Estats Units està subministrant assistència material no letal per a l’oposició política no violenta”, va expressar el funcionari.
 
Els subministraments mèdics i equips de comunicació inclouen articles que l’oposició va demanar per “ajudar a civils necessitats” i per organitzar-se per combatre la “brutalitad” de les forces del govern, va dir el funcionari.
 
“És probable que lliuraments d’aquest ajut s’incrementaràn amb el temps”.
 
Els rebels estan molt superats per les forces armades de Síria però la Casa Blanca ha dit que no està a favor de armar-los, argumentant que “militaritzant” el conflicte s’agreujaria el vessament de sang.
 
Washington també ha descartat accions militars unilaterals a Síria, i expressa que no hi ha coalició per a accions multilaterals com la que va enderrocar l’any passat al líder libi, Muammar Gaddafi.
AFP

Anuncis

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: