Més de 1600 presos palestins iniciaran una vaga de fam indefinida avui 17 d’Abril

Segons l’associació pels drets humans Adamer consciencia en àrab) més de 4600 presos palestins romanen en presons israelianes. D’aquests prop de 1600 tenen previst iniciar una vaga de fam aquest 17 d’Abril.
Amb aquesta contundent acció de protesta volen denunciar el tracte que reben de la autoritats penitenciàries israelianes que en els últimes temps han endurit més les dures condicions de vida a les presons impedint la visita normal de familiars dels presos.
Les mesures d’abús que han hagut de patir els presos polítics palestins han sigut recurrents al llarg de la història del conflicte amb l’Estat d’Israel. L’empresonament sense càrrecs ni procés judicial previ, els interrogatoris amb tortures, les condicions de confinament carcelari i els règims d’incomunicació i aïllament són el pa de cada dia del col·lectiu de presos palestins.
Aquest 17 d’Abril coincideix amb el dia del Presoner Palestí i organitzacions com el Front Popular per l’Alliberament de Palestina ha fet una crida al suport internacional a les accions que es realitzin durant aquella jornada a Palestina.
Per a el FPLP aquesta seria una mostra de solidaritat internacional que serviria per visibilitzar la situació de lluita que mantenen els presoners palestins pel reconeixement dels seus drets com a presoners polítics de l’Estat sionista d’Israel.
Més de 25 presos palestins ja haurien començat una vaga de fam prèvia i almenys tres d’ells haurien sigut traslladats a l’hospital a conseqüència del dejuni voluntari. Aquests presos estarien mostrant així la seva solidaritat amb l’anteriorment empresonada Hana Shalabi detinguda per procediment administratiu. L’eufemisme que fa servir l’exercit israelià per practicar detencions sense càrrecs ni judici de forma “preventiva”.
Shalabi portava en vaga de fam des del 16 de Febre per denunciar el seu empresonament després d’haver complit una condemna de dos anys. Aquesta activista palestina havia sigut posada en llibertat a l’Octubre de 2011 en el marc de l’operació de bescanvi de presoners palestins pel soldat israeli Gilad Shalit.
La seva segona detenció es va fer segons el procediment administratiu. Persones que havien estat detingudes sota aquest procediment podien arribar-se a estar a la presó fins a 10 anys en espera de judici i sense conèixer de que se les acusava.
Finalment Shalabi va posar fi a la seva vaga de fam després de 44 dies, moment en el que va ser alliberada. Les autoritats israelianes li van imposar un exili forçós a la franja de Gaza. Lluny de la seva casa a la Cisjordania ocupada on no podrà tornar fins d’aquí a tres anys.
Els presoners polítics palestins iniciaran aquesta vaga de fam massiva amb l’objectiu tant de protestar contra la política repressiva de l’Estat israeli del que el procediments administratius serien una bona prova, com per reclamar que se’ls reconegui l’estatut de presoners polítics.
De tal manera volen que se’ls hi apliqui les convencions internacionals establertes per a aquests tipus de presoners fruit d’un conflicte d’alliberament nacional tal i com reconeixen les resolucions de la ONU sobre el dret dels pobles a defensar-se davant d’un agressor estranger i per la lluita per l’autodeterminació.
L’ocupació de Palestina té una data clau al Maig de 1948 qua les tropes israelianes van forçar a l’èxode a prop de 900.000 palestins que van tenir que abandonar les seves cases i la seva terra. Des de llavors la lluita del poble palestí ha sigut un exemple de resistència a nivell internacional dels drets d’un poble per aconseguir l’expulsió completa de l’ocupant i tornar a ser una nació plena.
El dia del Presoner Palestí hauria de ser la data que pogués fer arribar als pobles que lluiten la nostra calorosa solidaritat internacionalista.
Espai Alliberat

Anuncis

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: