Lenin. Sobre la participació de les masses en la Dictadura del Proletariat

[…] La dictadura del proletariat no pot ser exercida a través d’una organització que abasti la totalitat d’aquesta classe, perquè en tots els països capitalistes (i no només aquí, en un dels més endarrerits) el proletariat segueix tan dividit, tan degradat, i tan corromput en alguns llocs (per l’imperialisme en alguns països) que una organització que abastés a tot el proletariat, no podria exercir directament la dictadura del proletariat.
Aquesta pot ser exercida per una avantguarda que hagi absorbit l’energia revolucionària de la classe. El conjunt és com un arranjament d’engranatges. Tal és el mecanisme bàsic de la dictadura del proletariat i dels elements essencials de la transició del capitalisme al comunisme. ”

I Lenin prossegueix:

“És Trotski el que es troba en una” confusió ideològica “, perquè en aquesta qüestió clau del paper dels sindicats, des del punt de vista de la transició del capitalisme al comunisme, s’ha perdut de vista el fet que aquí tenim un arranjament complex de rodes dentades que no pot ser simple, perquè la dictadura del proletariat no pot ser exercida per una organització proletària de masses. No pot funcionar sense un nombre de “corretges de transmissió” que van des de l’avantguarda a la massa de la classe avançada, i d’aquesta a la massa dels treballadors. ”

– Lenin, “els sindicats i els errors de Trotski”

Anuncis

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: