Comunicat de premsa del 21 ° Seminari Comunista Internacional

Del 18 al 20 de maig de 2012, 59 partits comunistes i obrers de 49 països es van reunir a Brussel · les en el 21 º Seminari Comunista Internacional. Van intercanviar punts de vista i experiències sobre la relació entre les tasques immediates dels comunistes i la seva lluita pel socialisme. Els participants provenien d’Àfrica, Àsia, Orient, Amèrica i Europa.

En les sessions dedicades a cada un dels continents, els delegats van exposar l’anàlisi del seu
partit sobre la crisi capitalista i les conseqüències en el seu país, les mesures d’austeritat preses en contra dels treballadors i el poble, les protestes populars de rebuig així com el treball i les propostes del partit en aquestes condicions. Van explicar i discutir igualment de quina forma entenia cada partit la lluita per una alternativa a la societat capitalista, pel socialisme.
El Seminari va promoure l’intercanvi d’informació i d’experiències concretes amb l’objectiu d’entendre millor la realitat de països que sovint viuen realitats diferents. Pel que fa a les inevitables divergències d’opinions que van sorgir entre els participants en el Seminari, i després de vives i riques discussions, es va adoptar un document de conclusions generals. Serà enviat als partits comunistes i obrers del món per la seva eventual signatura.
En el mateix moment en que l’OTAN celebrava la seva cimera a Chicago, EUA, el Seminari de Brussel · les va adoptar una resolució dient “no” a l’OTAN i exigint la seva abolició. També hi va haver resolucions de solidaritat amb Cuba, sobre la situació en el món Àrab, particularment sobre Palestina, així com en suport al vot pel “no” al referèndum sobre el tractat fiscal Europeu que es durà a terme a Irlanda el 31 de Maig.
Abans de concloure aquest Seminari de tres dies, els participants van acordar trobar-se novament del 24 al 26 de maig 2013 per discutir sobre el treball dels partits comunistes i obrers en fronts i aliances per exigències immediates ia llarg termini. Les conclusions generals, les resolucions i les contribucions del 21 º Seminari Comunista Internacional seran publicades a la
pàgina www.icsbrussels.org.

El comitè coordinador del Seminari Comunista Internacional de Brussel · les

Anuncis

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: