L’estudi de la teoria revolucionaria tasca principal dels i les comunistes.

Siguin quins siguin els que hagin estat els problemes que ha hagut d’afrontar el Moviment Comunista,econòmics, polítics,ètico-morals o culturals,aquella part que s’ha recolzat en els principis de la teoria marxista-leninista permanentment viva i en desenvolupament ha trobat les solucions més justes i duradores.
El dinamisme i la complexitat dels processos socials provoca encara avui una creixent demanda de previsió científica, de reflexe d’anticipació a ala realitat. Per això la transcendència i importància de l’activitat teòrica segueixen estant a l’ordre del dia. Sense aquesta és impossible avançar. Sense teoria revolucionària no hi pòt haver moviment revolucionari. El Moviment Comunista, en aquells moments que era hegemònic en els cors i les ments de la humanitat progressista no hagués pogut guiar sàviament als seus pobles en la construcció del socialisme i el comunisme, si no s’hagués recolzat en la poderosa força de la teoria revolucionària del marxisme-leninisme.
Així el pensament teòric de tots aquells elements del proletariat avançat que formen part del Moviment Comunista actual han d’orientar-se a a seguir enriquint el llegat leninista, a investigar els nous problemes, vitalment importants, del desenvolupament actual del capitalisme, de l’activitat de l’imperialisme i del procés revolucionari nacional i mundial.
Des del moment en que el socialisme es va convertir en una ciència-remarquen els fundadors del marxisme-leninisme- es necessari abordar-lo com una ciència és a dir , estudiar-lo. Lenin considerava que era d’una superficialitat funesta, en quant a l’estudi de la teoria revolucionària, reduir aquesta tasca “tant seriosa, dificultosa i gran”a una munió d’apreciacions fetes i formules rituals. Aquest enforcament contradiu l’essència mateixa de la concepció revolucionària del món.
El tremp ideològic i la convicció comunistes só el resultat d’una llarga i intensa tasca del pensament humà,, de l’estudi autodidacta de la teoria revolucionària, de les obres de Marx, Engels, Lenin i els seus continuadors pràctics com Stalin, Mao Tse Tung o Enver Hoxha. A Lenin corresponen aquestes genials paraules “hem d’aconsellar-nos en Marx”.
La pràctica de la construcció socialista i comunista, els importants aconteixements i processos que ara mateix s’operen en el món com la crisi sistèmica del capital o la lluita de guerrilles a l’Àsia, o a l’Amèrica Llatina i els processos d’emancipació dels pobles progressistes en la construcció del socialisme ens demostren la força vital de la teoria revolucionària i la capacitat transformadora del leninisme que és encara el marxisme revolucionari de la nostre època. Per això els comunistes hem de tenor presenta la obra de Lenin i la tasca de l’estudi de la teoria revolucionaria coma dos elements indestriables i d’aquesta manera podrem seguir afrontant el futur amb l’esperança de la victòria plena del comunisme.
……..
Espai Alliberat.

Anuncis

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: