Moscou condona a Pyongyang el 90% del seu deute amb la Unió Soviètica

Com en els millors temps de l’internacionalisme proletari entre les dues pàtries socialistes, les relacions entre Moscou i Pyongyang es posen al dia.En concret dels deutes al desenvolupament que tant generosament va proporcionar la ex-URSS a tots els seus països aliats dins de l’anomenat camp socialista. Aquesta solidaritat es va estendre també als països no-alineats i a tots aquells que lluitaven per millorar les condicions de vida de les classes populars com la Síria baassista o la Líbia de Muammar Al-Ghaddafi.
Precisament és aquest tipus de solidaritat la que el Departament d’Estat Nord-Americà i la camarilla oligàrquica que representa la que més ha volgut anorrear en el passat i en el present. Aquest tipus d’aliançes són les que tem tota la burgesía imperialista tant americana com europea i per tant maldarà, a través de succesives campanyes d’intoxicació, per manipular la seva opinió pública i posar-la en contra d’aquests intents de trencar la unipolaritat imperialista.
……
Rússia i Corea del Nord han signat un acord pel qual Moscou condona el 90% del deute nord-coreana amb la Unió Soviètica, xifrada en 11.000 milions de dòlars, va informar avui el Ministeri de Finances rus.

El document, signat el dia abans, estableix que el 10% restant serà abonat en vint pagaments anuals d’igual import, segons un comunicat de premsa d’aquesta cartera.

Aquests recursos, afegeix la nota, seran destinats per acord de les parts a finançar projectes de desenvolupament en l’àmbit de l’energia, sanitat i educació al territori de Corea del Nord.

La suma del deute nord-coreana en moneda soviètica es va calcular a un tipus de canvi de 67 copecs, cèntims de ruble, per dòlar.

“La signatura de l’Acord marca el començament d’una nova etapa del desenvolupament de les relacions financeres entre la Federació de Rússia i la República Popular Democràtica de Corea”, assenyala el comunicat del ministeri rus.

Les negociacions rus-nord-coreanes sobre el deute del país asiàtic generada en temps de la Unió Soviètica van durar diversos anys.

Anuncis

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: