La vigència del marxisme-leninisme.

La qüestió sobre la vigència o no del marxisme-leninisme coma doctrina revolucionaria i de comprensió de la realitat, ha sigut una constant des dels seus inicis mateixos. Aquesta discussió cal relacionar-la no només amb els continguts teòrics del cos teòric del marxisme-leninisme sinó amb la seva pròpia aplicació concreta dins del moviment obrer, el propi moviment comunista i els moviments d’alliberament nacional i colonial que es van donar i es donen en l’actualitat.
És en raó d’aquesta doble vessant, tant teòrica com pràctica que els revisionistes, la burgesia i en general la reacció internacional han sentenciat que assistim a una sort de fi de la història i de la mort de les ideologies, entre elles la del propi marxisme-leninisme com a teoria del proletariat revolucionari. Aquest desig no es pot confondre amb la realitat i forma part de l’intent de condemna i desaparició per part de la reacció i la burgesia de la única teoria que li ha plantat cara en la realitat del seu dia a dia de l’explotació de la classe treballadora.
Respecte d’aquesta lluita en contra del marxisme-leninisme el camarada Enver Hoxha ja va advertir que compta amb l’ajuda de tot un seguit de corrents revisionistes i social-feixistes que intenten apartar la classe de la única teoria autènticament revolucionària “També corrents ideològiques contrarevolucionàries, com la socialdemocràcia, el revisionisme modern i moltes d’altres, s’han aixecat en contra de la nostra ideologia revolucionaria”(El Imperialismo y la Revolución. p.16.).
La millor manera de poder superar aquesta acarnissada lluita en contra de la ideologia científica del proletariat ens la dona el mateix Enver i consisteix a “recolzar-nos fermament en la teoria marxista-leninista i en el proletariat mundial”(íbid. p.16.
Només sobre la base del del socialisme científic, del marxisme-leninisme es pot fer l’anàlisi actual de l’estat de coses en la societat capitalista, determinar quines són les causes de la seva profunda crisis i determinar la sortida possible a l’atzucac històric i social que aquest representa per a les àmplies masses obreres i populars del món.
A la vegada però hem d’extreure del moviment obrer de base comunista les lliçons necessàries de la seva vasta experiència de realització pràctica del socialisme en el passat, fent un balanç crític i aprofitant tot allò que pugui ser útil per a la reconstrucció del moviment comunista sobre unes noves bases de desenvolupament teòric i pràctic. Aquesta és la gran tasca que tenim per endavant els marxistes-leninistes conseqüents a l’Estat Espanyol.

Anuncis

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: