Rússia publica el seu informe sobre l’atac químic del 19 de març prop d’Alep

El Ministeri d’Exteriors de Rússia, davant les múltiples filtracions de materials que imputen l’ús d’armes tòxiques al Govern de Síria per abonar el terreny a una intervenció militar, ha donat a conèixer avui part de l’informe elaborat pels seus experts a partir de les mostres provinents de Khan al Asal, suburbi d’Alep on un atac químic va causar 26 morts i 86 ferits el passat 19 de març i que va ser també denunciat per l’ex fiscal de la Haia Carla del Ponte. Llavors Obama i Cameron ja van amenaçar amb una intervenció, però en demostrar-se que eren els seus mercenaris els culpables van aixecar una altra cortina de fum.

Segons aquest informe de gairebé 100 folis que Rússia va traspassar al juliol passat al secretari general de l’ONU, a Khan al Asal no es va usar un projectil de l’arsenal de l’Exèrcit governamental sinó un de fabricació casolana, de tipus i característiques similars als coets que els terroristes de la brigada Bashair al Nasr produeixen al nord de Síria.

L’explosiu era el RDX, o hexógen, que no s’empra en municions reglamentàries. Les mostres recollides en el lloc contenien l’agent nerviós sarín, així com diisopropilfluorofosfat (DFP) que els països occidentals van usar com a arma química durant la II Guerra Mundial.

“Aquells que s’obstinen a tirar tota la culpa a l’actual Govern de Síria, centren actualment la seva atenció en l’atac del passat 21 d’agost contra Guta Oriental, i intenten obviar el fet que efectius de l’Exèrcit regular es van veure afectats per agents tòxics el 22, el 25 i el 25 d’agost, en descobrir en aquest suburbi materials, equips i recents amb rastres de sarín”, segons la cancelleria russa.

En aquest context, Exteriors “celebra l’anunci que inspectors de l’ONU tornaran pròximament a Síria per continuar la seva recerca, en particular, a Khan al Asal”.

La massacre de Khan al Asal busca encobrir l’ús d’armes químiques segons Damasc

Diplomàtics sirians han afirmat avui que la massacre perpetrada pels terroristes a la localitat de Khan al Asal, prop d’Alep, buscava eliminar les evidències de que l’oposició havia fet servir armes químiques al març passat: “Ho van fer per eliminar als testimonis que haurien pogut declarar davant la Secretaria de les Nacions Unides i indicar als responsables directes de l’ús d’armes químiques”, ha manifestat l’ambaixador de Síria davant l’ONU, Baixar Jafari.

És EUA el culpable de l’atac químic a Síria?

Quan EUA i els seus aliats de l’OTAN responsabilitzen al Govern sirià d’un atac químic contra el seu propi poble, noves informacions filtrades per un hacker revelen que Washington està darrere d’aquesta agressió letal esdevinguda el passat 21 d’agost, però els vídeos de la qual es van pujar a youtube el dia 20. EUA reconeix ara la prova de míssils amb Israel.

Putin titlla a Kerry de mentider: “Està mentint i ho sap”

“En la discussió de la qüestió siriana al Congrés d’EUA se senten mentides com que a Síria no hi ha membres d’Al-Qaeda”, va dir Putin en una reunió del Consell Presidencial de Rússia per als Drets Humans. “Durant el debat un congressista va preguntar al senyor Kerry si Al-Qaeda té presència allí i li va contestar que ‘no'”, afirmà el mandatari rus. Foto (de Voltaire): Kerry, Al-Assad i esposes dinant junts en un restaurant de Damasc, un dels cops que ho van fer els últims anys.

Anuncis

,

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: