COMUNICAT DE LA XARXA DE BLOCS COMUNISTES.Síria i l’Imperialisme

L’imperialisme s’afanya a agredir , per enèsima vegada , a un Estat sobirà : els bandits de Estats Units , el Regne Unit , França , Israel i tot un seguit de règims satèl · lits de l’imperialisme han decidit empunyar ells mateixos els ganivets davant el manifest fracàs de seva falsària estratègia guerra-civilista a Síria . De fet , la tenaç resistència d’aquest ha aconseguit , fins ara, tirar per terra els plans criminals de Estats Units i els seus sequaços : només quan – malgrat les enormes pèrdues causades al poble sirià -s’ha fet palesa la incapacitat de mercenaris , fanàtics obscurantistes i vulgars assassins a sou de l’imperialisme per enderrocar Baixar al-Assad , no ha quedat altra elecció als bandits imperialistes que tacar-se ells mateixos les mans de sang siriana .Ahir eren les ” armes de destrucció massiva” de Bush , Blair , Aznar & Co l’excusa per destruir l’Iraq , avui , amb guió bessó , són les ” armes químiques” d’Obama , Hollande i Cameron el pretext esgrimit per portar la mort i l’horror a Síria .

Com ja va passar a finals del s . XIX i principis del XX en l’àmbit balcànic sota control de l’Imperi Otomà – aquell ” home malalt del Europa” en expressió encunyada pels imperialistes d’aleshores – , el món àrab – islàmic actual s’ha convertit en el botí a rapinyar pels imperialistes del present. Són diverses les causes que contribueixen a que això sigui possible . Des d’una perspectiva estrictament política , no hi ha dubte per a la Xarxa de Blocs Comunistes ( RBC ) que la perversa conjunció de governs antipopulars i reaccionaris en el món àrab – islàmic -com és el cas del govern de Baixar al- Assad , com ho eren els de Saddam Hussein o Gaddafi – amb l’enorme debilitat de les forces Marxistes- Leninistes en aquests països és l’autèntica rossinyol que se serveixen els bandits de l’imperialisme per a la seva saqueig .

Al seu torn , la intervenció creixent de Rússia i la Xina en aquesta zona geoestratègica , la seva capacitat per anar perfilant una “política mundial” pròpia en aquesta àrea , auguren , segons el parer de la RBC , la gradual transformació del món àrab – islàmic en un camp de batalla interimperialista com a expressió d’una gran guerra de redivisió .

En aquestes condicions , i en el benentès que les dues tasques estan dialècticament relacionades, la RBC crida a les forces progressistes del món àrab – islàmic a construir Partits Comunistes Marxistes – Leninistes capaços de galvanitzar i dirigir la resistència davant la ingerència imperialista i d’organitzar la presa revolucionària del poder en els seus respectius països .

D’altra banda , la pràctica coincidència en el temps de les amenaces imperialistes contra Síria i el sanguinari cop militar a Egipte ha posat de manifest , un cop més , els infinits tractes de l’imperialisme , la seva inesgotable hipocresia criminal : on va anar a parar el ” humanitarisme “que ara invoquen per bombardejar Síria quan l’exèrcit egipci va inundar de sang els carrers del Caire fa un parell de setmanes ? ¿ O on va anar a parar l'” humanitarisme ” dels imperialistes quan Israel matxaca inmisericordement al poble màrtir de Palestina ?

Els esdeveniments de Síria i Egipte han tingut la virtut de mostrar no només la debilitat de les forces d’esquerra en els països àrab – islàmics sinó també al cor dels països imperialistes :

D’una banda , com ja va passar durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939) , els negres successors del negre POUM i els seus crepusculars intel · lectuals , emboscats ara darrere proclames presumptament ” democràtiques” i transvestits en sigles com IA ( “Izquierda Anticapitalista “) o CR ( ” Corrent Roja ” ) han exercit el sempitern paper dels traïdors : el d’agents del capital i la reacció en el si de la classe obrera . La consigna de lluita contra l’imperialisme és una cosa buida si no va acompanyada d’una lluita frontal , sense concessions , contra la tasca de sapa que duen a terme aquests grups de goril · les dels imperialistes .

En el mateix sentit , denunciem el ja conegut oportunisme proimperialista del tipus dels Hollandistas fraceses , els laboristes anglesos , els ” socialistes espanyols” i de tots els ” socialismes de dreta” , que són ja part indissoluble de la barbàrie imperialista i eina essencial per la justificació dels seus crims .

D’altra banda , erren en l’anàlisi i en la pràctica política que, en oberta oposició als ensenyaments leninistes , elegeixen entre Kerenski i Kornilov , entre Rússia i Estats Units, entre Al-Sisi i Mursi , qui, sense partit i des de l’eclecticisme ideològic estil segle XXI , pretenen l’existència d’un imperialisme “bo ” i un altre “dolent “, d’un colpisme “bo” – beneït , per cert , per l’imperialisme ” dolent” – i un fanatisme religiós ” dolent” . Si persisteix en aquestes posicions greument errònies , el seu destí serà el pur i dur socialxovinisme .

La RBC fa una crida a oposar-se a la criminal agressió imperialista contra Síria ia donar suport a totes les convocatòries públiques contra tal agressió , així mateix , crida a la solidaritat amb els pobles àrab – islàmics , ia l’agitació ia la mobilització de la classe obrera i als pobles de cadascuna d’aquestes potències imperialistes , recordant , finalment , la necessitat històrica de constituir Partits Comunistes Marxistes- Leninistes com a única palanca que pot portar-los a l’autèntica llibertat i independència dels seus països .

¡ MORT A L’ IMPERIALISME !

SOLIDARITAT AMB EL POBLE SIRIÀ I TOTS ELS POBLES ÀRAB – ISLÀMICS AGREDITS !

NO HI HA VERITABLE LLUITA CONTRA L’IMPERIALISME SENSE LLUITA PEL COMUNISME !

Anuncis

,

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: