Mobilització contra el tancament del Park Güell. Per una reconquesta veïnal del parc.

El Comitè d’Empresa de Parcs i Jardins i les seccions sindicals que el componen, CCOO, CGT, UGT i USOC, han decidit donar suport a les reivindicacions de la plataforma que defensa un Parc Güell públic, gratuït i de lliure accés

Des de la Plataforma Defensem el Park Güell amb 50 entitats adherides, i més de 50.000 firmes recollides, convoquem a tota la ciutadania de Barcelona a una concentració per defensar un Park Güell públic i gratuït, per les següents raons:

a) La proposta de tancament de la zona monumental, no reduirà en cap cas la massificació turística que pateix el parc, sinó que la traslladarà a altres zones del parc fins ara menys saturades, crearà cues i altres situacions molestes pel veïnat. El turista podrà seguir pujant al parc tingui o no entrada.

b) El patrimoni del parc, d’alt valor arquitectònic i que cal protegir, no es podrà salvaguardar mitjançant aquest tancament ja que de les 1.200 persones en hora punta al Juliol, podran seguir accedint 800, sempre tenint en compte que pagar no és sinònim de civisme. Existeixen altres mesures per protegir aquest patrimoni menys complexes i més raonables, començant per una adequada plantilla de manteniment i restauració (reduïda un 75% en els últims anys).

c) El Park Güell és un parc urbà, que en les darreres dècades des de les administracions s’ha prioritzat l’ús turístic. El tancament és el pas definitiu per regalar definitivament el Parc Güell als usos turístics. Consolidant el parc com a parc turístic.

d) La proposta de tancament és discriminatòria entre ciutadans no només del districte de Gràcia sinó de Barcelona. Els veïns dels barris del voltant hauran de fer cua i identificar-se cada cop que volen accedir al seu parc. La resta, haurà d’apuntar-se a un club presencialment, demanar entrada amb antelació i restar a l’espera que hi hagi entrades lliures si ho volen fer gratuïtament. Tot per entrar a un parc de Barcelona. Tot per culpa de la seva Barcelona aparador.

e) El turisme s’ha de fiscalitzar. Però existeixen altres mecanismes com la taxa turística (actualment destinada a la promoció del turisme i no a l’alleujament dels seus efectes), o els beneficis que van al sector privat del parc que dupliquen en algun cas el cost del manteniment del parc.

f) La participació ciutadana que s’ha dut a terme en el marc d’aquest projecte, és clarament insuficient. Poc més d’una desena d’entitats hi ha participat, no totes d’elles a favor del tancament, s’han vetat entitats a les reunions i s’han tergiversat conclusions (recollides en les actes, es poden consultar).

Per tot això, i davant de la convocatòria de la última Taula de Treball del Park Güell, el suposat òrgan de participació, la Plataforma Defensem el Park Güell fa una crida a concentrar-se a les portes de la seu del Districte de Gràcia (Pl. de la Vila) el dimecres 25 de Setembre de 2013 a les 19h.

Demanem a les entitats del Districte i de Barcelona que es sumin i convoquin de la mateixa manera.

Per un Park Güell, que sigui un parc urbà, no un parc turístic.

Defensem el Park Güell!

Event del facebook:
https://www.facebook.com/events/201444506696041/

Plataforma Defensem el Park Güell

http://defensemparkguell.wordpress.com/

https://twitter.com/DefParkGuell

https://www.facebook.com/plataformapark.guell

Documental “El Dret a Gaudi(r)”
http://goteo.org/project/el-dret-a-gaudi-r/
https://www.facebook.com/dretdegaudirelparkguell

Petició a Change.org
http://www.change.org/es/peticiones/xaviertrias-alcalde-de-barcelona-volem-un-park-g%C3%BCell-obert-i-gratis-per-a-totes

Anuncis

, ,

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: