Lavrov: EUA fa xantatge a Rússia amb la suspensió de col·laboració de l’OPAQ amb Síria

Washington fa xantatge a Moscou en declarar que sense l’aprovació d’una resolució sobre Síria sota el capítol VII de la Carta de l’ONU, la col·laboració de la OPAQ amb Damasc se suspendrà, ha afirmat avui el canceller rus, Serguéi Lavrov: “Els socis nord-americans comencen a fer-nos xantatge: si Rússia no aprova una resolució sota el capítol 7 (que permet l’ús de la força), se suspendrà la labor de l’Organització per a la Prohibició d’Armes Químiques (OPAQ) a l’Haia”, va dir Lavrov, lamentant que Washington contradigui “els acords aconseguits amb John Kerry”.

Va precisar que, segons aquests acords, primer ha d’haver-hi una “decisió de l’OPAQ i després la resolució del Consell de Seguretat de l’ONU que recolzi aquesta decisió, però no sota el capítol 7”.

El cap de la diplomàcia russa va agregar que fins ara ni EUA, ni França han presentat proves que les armes químiques fossin usades per tropes de Bashar al-Assad. Segons Lavrov, a Occident li preocupa més assegurar la seva superioritat a la regió que solucionar el problema d’armes químiques a Síria: “Els preocupen, abans de res, les proves de la seva pròpia superioritat i no l’objectiu que perseguim nosaltres, resoldre el problema d’armes químiques a Síria. Si aquesta fos la seva meta, no es posicionarien tal com ho fan ara en el Consell de Seguretat”, afirmà.

Durant l’entrevista, Lavrov ha expressat el suport de Moscou a la intenció dels experts de les Nacions Unides de tornar a Síria per complir les seves assignatures pendents en la recerca de l’ús d’armes químiques durant el conflicte intern, tal com va manifestar el cap del grup Ake Sellstrom.

,

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: