Catalunya tindrà 2,6 Milions de pobres el 2025 si continua l’austeritat


Informe de Intermon Oxfam.
Això suposa que el 34,5% dels catalans seran pobres si no és corregeixen les Polítiques de contenció de la despesa.
L’ONG calcula que el 42% dels espanyols serà pobre si tot continua igual. Afirma que Espanya és el quart país més desigual d’Europa, per davant de Grècia i per darrere de Letònia, Bulgària i Portugal.

Catalunya tindrà 2,6 Milions de pobres, el 34,5% de la Població, el ​​2025 si no és corregeixen les Polítiques de contenció de la Despesa

Segons l’informe “La trampa de l’austeritat” d’Intermón Oxfam on s’analitza la situaciò de l’Europa dels 28 i, en concret, de dotze Estats entre ells l’espanyol.

A escala europea, s’indica que 121 Milions de persones estan en risc d’exclusió social i s’adverteix que 25 Milions d’europeus podrien caure en la pobresa el 2025.

L’informe subratlla que Espanya és el quart Estat més desigual d’Europa, per davant de Grècia i per darrere de Letònia, Bulgària i Portugal.

A Catalunya, al 2011 hi havia 1,6 Milions de Ciutadans en risc de pobresa, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) recollides per la Taula del Tercer Sector Social.

Són 424.000 persones més respecte al 2006. Una altra dada relacionada amb aquesta progressió de la pobresa i la desigualtat és que, el 2010, el 20% dels catalans eren sis vegades més rics que el 20% dels catalans més pobres.

Sis anys abans, el 2004, ho eren quatre vegades i mitja. La diferència entre rics i pobres podria assolir nivells similars als del Sudan del Sud.

L’informe d’Intermón Oxfam indica que, si és manté la tendència actual, el 2025 l’Estat espanyol podria tenir 20 Milions de pobres i aquesta xifra representaria el 42 % de la població.

Segons el director de l’ONG a Catalunya, Francesc Mateu, això s’explica perquè hi ha “un canvi de model de societat en la qual la diferència entre rics i pobres podria assolir nivells similars als del Sudan del Sud o el Paraguai “.

Actualment, destaquen que 12 Milions de ciutadans de l’Estat espanyol viu per sota del llindar de la pobresa i representen el 27% de la població.

Anuncis

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: