El sector financer espanyol en 4 anys s’embutxaca 230.415 milions d’euros en ajudes públiques


Des de l’any 2008 al 2012, el sector financer ha rebut 230.415.000 d’euros en ajudes públiques. Això equival a més del 23% del PIB i és el major suport públic que ha rebut un sector en tota la història de l’estat espanyol. Això és el que s’anomena capitalisme d’amiguets, que ens emportem els beneficis quan vénen ben donades i recorrem al sector públic quan hi ha crisi.

 

 

 

 

 

 

 

Tal com podem veure en el gràfic superior, des de l’any 2008, s’han compromès en ajudes públiques al sector financer els següents imports:

154.151.000 d’euros en avals i suport del sector públic a l’activitat financera

76.264.000 d’euros en recapitalitzacions , emissions creuades de deute i línies de liquiditat

Per posar en context aquestes xifres, els ajuts compromesos i rebudes pel sector públic equivalen als pagaments totals de dos anys en pensions i prestacions de la Seguretat Social o l’equivalent durant 4 anys del pressupost nacional de Sanitat.

En tota aquesta crisi, se’ns ha fet creure que era impossible un tancament d’entitats , que ningú podia perdre diners per liquidar entitats i que era imprescindible sufragar amb diners públics el sector financer. Doncs vostès perdonin, però la immensa majoria del sector financer es podria haver liquidat amb pèrdues per a grans inversors sense destrossar completament l’economia espanyola.

La socialització de pèrdues és un mecanisme que cal eradicar completament de l’economia, encara que és clar, més del 90% d’aquests ajuts ha acabat en mans de caixes d’estalvis i entitats gestionades per polítics i amb titularitat pública. Aquest és el resultat.

Anuncis

,

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: