Els milionaris d’Espanya creixen un 13% fins a superar els 400.000 en plena estafa neoliberal

El nombre de milionaris en la claveguera franquista Espanya ha augmentat un 13% entre mitjans de 2012 i la primera meitat de 2013, fins a les 402.000 persones, segons l’últim informe sobre la riquesa mundial que publica anualment el banc Credit Suisse. L’augment té lloc mentre l’economia dels treballadors travessa la seva recessió més llarga en mig segle, l’atur augmenta a màxims històrics i les Administracions Públiques duen a terme dures retallades aprofundint en la injustícia de la dictadura feixista.

L’entitat suïssa, especialitzada precisament en la gestió de grans patrimonis, atribueix l’augment de milionaris a la bona evolució que ha registrat la Borsa i altres mercats financers on els rics tenen invertits els seus diners. També, afegeix el document, en el tipus de canvi entre la divisa europea i el dòlar, la qual cosa ha permès a Espanya —així com a d’altres països de la zona euro— recuperar la gran caiguda que van sofrir el passat any. Amb això, a més, s’ha compensat la caiguda dels preus de l’habitatge.

En concret, el nombre d’espanyols amb un patrimoni superior al milió de dòlars (740.000 milions d’euros al canvi actual) va augmentar en 4.700 en el període analitzat per l’informe. Amb això, Espanya es converteix al vuitè país entre els desenvolupats que registra un increment major de rics a costa de la misèria de la majoria de la població que ha vist reduïts els seus salaria en un 20 i més per cent en els últims anys cinc anys.

La classificació la lidera Estats Units per davant de França i Alemanya. No obstant això, no en tots els països creix el col·lectiu de rics, ja que baixa a Japó, Brasil, Rússia o Egipte, entre uns altres.

Estats Units, niu de nazis i oligarques

Estats Units també és el país amb més milionaris i multimilionaris ja que en la primera potència mundial viuen la friolera de 13,2 milions de persones amb un ampli patrimoni robat gràcies a les polítiques corruptes i a la misèria de les classes treballadores. En aquesta classificació, Espanya ocupa el dècim posat d’entre els “desenvolupats”, malgrat totes les manques socials, començant per ser el país amb més ignorants i analfabets d’aquest “món desenvolupat”.

A tot el món, Credit Suisse estima que existeixen 32 milions de oligarcas. Baixant la piràmide, hi ha altres 361 persones el patrimoni de les quals oscil·la entre els 100.000 i el milió de dòlars mentre en el graó immediatament inferior, que gestionen unes rendes d’entre 10.000 a 100.000 dòlars, hi ha 1.066 milions de persones. Mentre, el 69% de la població mundial, uns 3.200 milions, ingressa menys de 10.000 dòlars a l’any.

L’augment dels multimilionaris a Espanya és un factor determinant per explicar que -segons els comptes manipulats del neoliberalisme mafiós- la riquesa neta de les llars espanyoles hagi augmentat un 9,2% en el període analitzat per l’informe, fins als 93.178 euros. Aquest avanç supera al registrat a Europa, que va ser del 7,7%, el país encara que segueix per sota de la mitjana, que està en 154.900 euros. La de l’eurozona se situa en 148.542 euros de mitjana per adult.

Anuncis

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: