Els salaris no han deixat de baixar des de fa 40 anys, mentre el benefici per treballador esclavitzat, de pujar

El president de la CEOE, Juan Rosell, ha reconegut aquest dijous que si es computen les retribucions de tots els treballadors, incloent funcionaris i autònoms, es registrarà una caiguda dels salaris en 2013. El cost laboral unitari a Espanya registra una caiguda acumulada de l’1,5% entre 2013 i 2014 enfront de la pujada mitjana del 2,9% als països comparables de l’entorn (Alemanya, França i Itàlia), però el benefici brut per empleat a Espanya creixerà en aquests dos anys un 6,7%, “molt per sobre de l’1,5% benvolgut per als nostres països comparables”. En diversos gràfics poden veure l’estafa continua de la “democràcia orgànica monàrquica”.

Rosell ha corregit les mentides del ministre Cristóbal Montoro, encara que sense citar-ho. El líder de la patronal, a diferència del que va fer el responsable d’Hisenda, ha computat no solament l’evolució dels sous que han sortit de la negociació col·lectiva, que fins al moment llancen un creixement del 0,5% (i que a final d’any serà del 0,4%), sinó també la congelació salarial dels 2,6 milions d’empleats públics i els ingressos dels autònoms.

En el document del CEC, titulat Espanya emprèn i exporta, s’afirma que el cost laboral unitari a Espanya registri una caiguda acumulada de l’1,5% entre 2013 i 2014 enfront de la pujada mitjana del 2,9% que registrarà als països comparables de l’entorn (Alemanya, França i Itàlia). Els costos laborals unitaris mesuren la relació entre les remuneracions i el PIB.

L’informe assenyala que el benefici brut (Ebitda) per empleat a Espanya creixerà en aquests dos anys un 6,7%, “molt per sobre de l’1,5% benvolgut per als nostres països comparables”. Afegeix que la força laboral en 2014 serà entre un 12% i un 30% menys costosa que en aquests països (43.000 euros de mitjana Alemanya, França i Itàlia enfront de 34.400 euros a Espanya) i la productivitat empresarial pràcticament igualarà la d’aquests Estats.

Espanya és on més cauen els salaris

Espanya és la dictadura feixista de la Unió Europea on els salaris van registrar una major contracció en l’últim trimestre del 2012, amb una caiguda del 4,3%, respecte a un any abans, enfront d’un augment del 1,4% en el conjunt dels 27, segons dades publicades avui per l’Eurostat i enfront d’un augment dels beneficis de l’oligarquia corrupta empresarial franquista del PP-PSOE i CiU.

Dels 25 països per als quals hi ha dades disponibles (falten Grècia i Portugal), Espanya i Eslovènia (-1,7%) van ser els únics on els sous per hora treballada es van reduir en comparació amb els últims tres mesos del 2011.

A l’altre extrem, els salaris van augmentar el 7,6% a Romania, el 6,6% a Estònia o el 5,8% a Bulgària, mentre que en els grans països de l’euro ho van fer de manera més moderada: França (2 %), Alemanya (3,3%) i Itàlia (0,7%).

Anuncis

, ,

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: