El 43% de les llars de l’Estat Espanyol estan en l’extrema pobresa.

Pagar la compra d’aliments i pagar la hipoteca o el lloguer és un problema avui per a quatre de cada deu espanyols. El 43,11% dels ciutadans majors de 15 anys té dificultats per pagar les “coses essencials de la vida” com el menjar, la roba, els medicaments, l’habitatge i el transport degut, principalment, als seus “ingressos limitats” perquè s’ha quedat sense treball o li han baixat el sou, tot i treballar, fins a percebre un salari insuficient i de misèria donada la pujada dels preus i la situació financera d’altres membres de la llar o la família.

Aquestes són algunes de les conclusions de l’enquesta de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) Enquesta d’Integració Social i salut, que aquest dilluns difon per primera vegada i que, a més, inclou una profunda anàlisi sobre la discapacitat i les seves múltiples manques en l’Espanya nazicatòlica del PP i socis.

Entre els menors de 65 anys, el percentatge de persones amb problemes per adquirir béns essencials és del 44,9% enfront del 36% dels quals tenen dificultats a partir d’aquesta edat. La situació és més precària en el cas dels aturats i les persones amb alguna discapacitat que els impedeix treballar: dos de cada tres té problemes per pagar la compra, la roba o l’habitatge.

El 36% de les persones que tenen dificultats per adquirir aliments o altres béns assenyala com una de les causes la falta d’ingressos suficients, bé perquè està aturat, li han baixat el sou, ha de fer front al pagament de deutes o no pot treballar per un problema de salut.

La segona causa més esmentada (els enquestats podien assenyalar diverses) és la pujada dels preus, que assenyalen el 14,3% de les persones amb problemes per comprar coses. La situació econòmica d’un altre membre de la llar (en deute, sense ocupació, malalt) és assenyalada per un altre 4,7%. Les despeses inesperades (en la llar, reparació del vehicle) posen en destrets al 4,03%, assenyala l’INE.

En el cas dels discapacitats, el 8,7% té dificultats econòmiques per la seva condició de salut. Dins d’aquest grup, el 70% es veuen afectades per tenir ingressos limitats i el 50% per la pujada de preus.

El capitalisme oprimeix i assassina!
Per una solució justa i radical!
Socialisme o barbàrie!

Anuncis

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: