Continua l’agressió fels islamo-feixistes contra Síria.

Un grup de mercenaris de l’OTAN i Arábia Saudita té segrestades a 12 monges del convent ortodox de Santa Tecla, a la localitat de Maalula, informa el nunci apostòlic a Damasc, l’arquebisbe Mario Zenari. Segons Zenari que cita un comunicat de l’Església Ortodoxa de Antioquía, després de l’assalt al convent, perpetrat el dilluns, els terroristes van segrestar a 12 monges i actualment es dirigeixen amb les seves presoneres cap a Yabrud, a 80 quilòmetres de la capital siriana. El mòbil del segrest es desconeix ara com ara.

L’atac contra el convent va tenir lloc després d’una ofensiva llançada per l’Exèrcit regular per recuperar el control de Maalula, antic centre cristià d’una secta tribal d’Orient Pròxim que fins fa poc estava ocupat pels rebels. El Govern sirià ha expressat el seu condol al convent i ha responsabilitzat dels fets als terroristes que combaten contra el govern.

A principis de setembre, Maalula va caure en mans del denominat per la propaganda feixista Exèrcit Lliure Sirià ajudat pel grup Enfront del Nusra, de la xarxa terrorista internacional Al-Qaeda, finançada per Arábia Saudita i EUA. Els atacs terroristes van obligar a deixar les seves llars als 3.000 veïns de la localitat.

Com a resultat, les 40 monges del convent de Santa Tecla eren les úniques representants d’una congregació cristiana que es van quedar en Maalula. Des de fa més de dos mesos, les religioses estaven bloquejades en el convent al costat dels orfes dels quals es feien càrrec.

Maalula és una petita localitat situada al nord de Damasc. Alberga antics temples i monestirs cristians d’origen altomedieval declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO que rebien a milers de turistes i pelegrins abans d’esclatar el conflicte a Síria i que els terroristes -iconoclastes radicals- han destruït implacablement.

Anuncis

,

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: