La necessària reconstrucció partidària.

“Per fer la revolució es necessita un partit revolucionari. Sense un partit revolucionari, sense un partit construït d’acord amb la teoria revolucionaria marxista-leninista, es impossible conduir la classe obrera i les àmplies masses populars cap a la victòria sobre l’imperialisme i els seus lacais”
Mao Tse Tung. “Forces revolucionaries del món uniu-vos, lluiteu contra l’agressió imperialista.”Novembre de 1948. Obres Escollides. T. IV.

………..
No descobrim res de nou si comencem aquesta breu reflexió fent referència a la crisi que pateix el Moviment Comunista a l’Estat Espanyol. Crisi que parteix tant de factors externs com d’interns a aquest mateix espai polític que podríem definir com aquell que queda a l’esquerra dels partits i organitzacions més o menys assimilades al cretinisme parlamentari.
El Moviment Comunista a l’Estat Espanyol podríem definir-lo com aquell moviment que en el seu moment va estar organitzat per un seguit de grups i grupuscles que van tenir la seva major eclosió a finals dels anys 60 i al llarg de la dècada dels anys 70. Anys en que les lluites populars arreu del món van experimentar una forta pujada i l’imperialisme va rebre un seguit de fortes i contundents derrotes.
Aquesta elevació de les lluites populars tant en el centre imperialista com en la seva perifèria van significar l’incorporació de milions de persones a la lluita contra l’imperialisme i contra el seus propis explotadors nacionals. L’instrument que va permetre la canalització d’aquestes lluites van ser els Partits d’avantguarda amarats de la ideologia revolucionària del proletariat combatent. Aquests Partits però van acomplir una part de la seva missió, portar la ideologia revolucionària al si dels elements més avançats de la classe treballadora, però no van aconseguir l’objectiu més estratègic d’arrelar en les masses. Com deia Marx “La teoria es converteix en una força material tant aviat com arrela en les masses”(K. Marx i F. Engels. O.C,t.1 p.614.).
Es ben cert que el revisionisme, el reformisme i el social-feixisme de tots aquells partits anomenats “comunistes” però que a la pràctica no van saber desllindar-se d’una manera conseqüent de les pràctiques de la socialdemocràcia venuda als interessos del Capital, juntament amb l’esfondrament del camp socialista, també van tenir un important paper en el declivi del Moviment Comunista que va veure com molts dels seus quadres històrics abandonaven la bandera de lluita i ho bé tornaven a casa o es reciclaven en allò que el postmodernisme anomena “moviments socials”. Aquest desencant generacional cap a la gran utopia del Segle XX també ha de ser tinguda en compte per totes les noves generacions de comunistes que volem mantenir en alt la bandera del marxisme-leninisme en aquest nou segle. Totes aquestes raons i experiències han de ser integrades en un necessari balanç que a la vegada però no ha d’entorpir la necessària reconstrucció partidària.
La crisis capitalista actual amb l’augment de l’explotació capitalista i les desigualtats classistes que comporta. La vigència de l’imperialisme com a forma moderna de domini del capitalisme monopolista i la mateixa descomposició dels consensos a l’entorn de les solucions polítiques que ja no pot oferir el democratisme parlamentari burgés, tornen a posar sobre la taula els reptes del passat que ens han d’empènyer cap a un futur lluminós.
Les lluites contra l’opressió nacional, de gènere, per les llibertats individuals i col·lectives, contra l’Estat capitalista i contra el mode de producció capitalista en general i l’assumpció de tota la rica experiència històrica del Moviment Comunista, han de servir per renovar els fonaments del Partit de Nou Tipus leninista. Han de ser la brúixola que guiï els passos de tots aquells/es disposats a donar de nou, el millor de les seves energies per tornar a posar dempeus l’organització política d’avantguarda del proletariat. Les generacions futures esguardaran els nostres actes, conquerim el nostre futur amb la força del present.

red_flag

Anuncis

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: