La plantilla del CosmoCaixa va a la vaga indefinida

La plantilla del servei d’informació, taquilles i atenció al visitant del Museu de la Ciència – Cosmocaixa anirà a la vaga indefinida el dimecres 22 de gener. Així ho van decidir dilluns en assemblea si l’empresa a la qual el museu propietat de l’entitat financera ha contractat els serveis no accedia a les seves reivindicacions, entre les quals hi havia la de mantenir totes les treballadores a la institució. No ha estat així i és per aquest motiu que, a partir de demà, les vint persones que integren aquesta àrea del museu iniciaran les aturades.

La plantilla rebia el 23 de desembre de 2013 la resolució de la taula de contractació que es va redactar després del concurs d’adjudicació de servei. Fins el moment, la plantilla del Cosmocaixa estava contractada per l’empresa Lavola. A partir del 3 de febrer d’enguany, però, serà Magma Cultura qui assumirà la gestió dels serveis que ara duen a terme les treballadores. El 8 de gener, després de diversos intents per part de la plantilla de contactar Magma, es va dur a terme una reunió a tres bandes entre aquesta, Lavola i l’Obra Social La Caixa, la institució que es fa càrrec del museu. En aquesta reunió, Magma refusa la possibilitat de subrogar la plantilla, malgrat que manifesta la voluntat de voler-ne conèixer les seves integrants. Quan les treballadores van sol·licitar una via d’interlocució amb l’empresa que assumirà els serveis del museu a partir del febrer aquesta els va enviar un enllaç a l’oferta de feina que hi ha penjada a un web d’ofertes laborals. La plantilla considera aquest fet una negativa al diàleg i decideix posar sobre la taula la proposta de vaga indefinida.

Una de les treballadores del museu explica que els havien fet entrevistes, a totes elles, però sense fer referències a les condicions. Segons ella, Magma no va accedir a reunir-se amb la plantilla fins que no es va plantejar la vaga indefinida. Aquestes reunions també són a tres bandes, però entre les contractades fins el moment, un consultor i una persona del departament de recursos humans. Segons diu, ni el consultor ni el representant de l’empresa en cap moment els van oferir opcions de negociació i, a més, els van assegurar que, per a Magma, elles no tenien res a dir en tot el procés.

Avui dimarts hi havia l’última reunió amb l’empresa adjudicatària per donar resposta a l’última oferta que aquesta va fer a les treballadores per via telefònica: la possibilitat d’integrar-se, mantenint les condicions laborals actuals, a la plantilla del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), de la Sala Ciutat del barri Gòtic, del Palau Güell i del Castell de Montjuïc, institucions que també gestiona Magma. La negativa a mantenir tota la plantilla al Cosmocaixa ha fet que l’Assemblea de Treballadores hagi decidit seguir amb la vaga indefinida que començarà demà dimecres. Aquesta decisió ha fet que Magma retirés l’oferta i que tanqués tots els canals de comunicació amb les treballadores. Demà a les 9h s’iniciarà l’aturada amb els piquets informatius.

Magma Cultura, una empresa que creix sense aturador

L’empresa que ha esdevingut adjudicatària dels serveis d’informació, taquilles i atenció al visitant del Cosmocaixa, a més de gestionar els centres públics esmentats a la contraoferta que Magma va fer per via telefònica a la plantilla del Museu de la Ciència, ja va ser objecte de polèmica quan va aconseguir la gestió de l’oficina tècnica del Tricentenari. L’empresa de l’àmbit cultural ha signat un contracte per valor de 900.000 euros per tal d’assumir tasques de conceptualització, planificació, coordinació i direcció tècnica de l’esdeveniment amb què es volen commemorar els 300 anys de la caiguda de Barcelona a mans de les tropes borbòniques.

Es dóna la circumstància que el president executiu de Magma Cultura S. L. és Albert Duart, germà de l’actual president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el convergent Brauli Duart.

La plantilla ja va guanyar la partida a Lavola fa quatre anys

Segons el portaveu de l’Assemblea de Treballadores Àlex Casanovas, fa quatre anys, quan els serveis que demà aniran a la vaga estaven adjudicats a l’empresa multinacional MANPOWER, Lavola, que donarà pas a Magma, ja va provar de prescindir de la plantilla. Davant d’aquesta amenaça aleshores ja es va plantejar la convocatòria d’una aturada, fet que va provocar que un dia després Lavola assumís les seves condicions.
….
Font: La Directa.

Anuncis

,

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: