Bielorússia s’ofereix per acollir avions russos en resposta a l’amenaça de l’OTAN

En el que podem considerar una escalada en l’enfrontament interimperialista entre Rússia i els seus aliats i la superpotència imperialista dels EUA a la regió euroasiàtica entre el càucas i l’Orient Mitjà. En el que podríem considerar com el gran joc de guerra del segle XXI pel control dels recursos naturals.
Dins d’aquest escenari els diferents actors regionals van situant-se al costat d’alguns dels dos grans contendents. L’últim a ratificar la seva posició dins d’un mecanisme de seguretat col·lectiva enfrontat a les ànsies expansionistes d’occident ha sigut bielorússia que ha mostrat la seva inquietud pel la creixent presència dels tentacles de l’OTAN a la zona.
Així el president de Bielorússia, Alexandr Lukashenko ha promès donar “una resposta adequada” a qualsevol maniobra d’agressió militar cap a el seu país:“Bielorússia reaccionarà de manera adequada a l’increment de les forces de l’OTAN prop de les seves fronteres”.
Dins d’un programa de reforçament dels lligams econòmics, polítics i militars el president bielorús ha anunciat la seva intenció de demanar un increment de la presència militar russa la seu país. D’aquesta manera es vol remarcar el fet que la guerra oberta per l’imperialisme nord-americà a l’Orient Mitjà s’ha traslladat a les portes dels antics països del camp socialista.
Per la seva banda la OTAN ja va anunciar el passat 4 de Març que incrementaria a mes del doble la seva capacitat de patrullatge aeri, tot enviant fins a 12 caces F-16 i 300 efectius a la base aèria de Lask en el centre de Polònia.
Aquestes maniobres militars es sumen al desplegament militar i d’espionatge aeri que la OTAN ja porta efectuant a l’antiga Romania socialista, ara totalment venuda a l’estranger per l’oligarquia corrupte en el poder.
Aquells països com Bielorússia que volen mantenir la seva independència i sobirania nacionals farien bé no només en establir acords tàctics amb els enemics imperialistes dels EUA sinó començar a pensar en termes de Guerra Popular Nacional d’Alliberament tot armant al poble, únic garant de la lluita anti-imperialista fins al final.

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: