Movimiento Comunista. Nuestros Objetivos.

Publicat entre l’Octubre i el Desembre del 1976. Aquest document del Movimiento Comunista(que a Catalunya adoptaria el nom de Moviment Comunsita de Catalunya) és el document de principis d’una de les organitzacions més interessants pel que fa a contingut polític del tardo-franquisme i la primera Transició(fins a la desfeta de l’esquerra amb la majoría absoluta del PSOE i la integració a l’OTAN).
Aquest col.lectiu que va nèixer d’una escissió al si de ETA-Berri va fer un recorregut ideològic des del maoïsme fins a una renovació política lligant-se al final del seu recorregut als moviments populars ecologistes, ati-OTAN i feministes.
A la vegada i com a reflexe del propi entorn polític i social d’on havien sorgit en un principi, el Movimiento Comunista va entendre la necessitat d’acostar les postures del marxisme-leninsime de l’època, d’un centralisme més accentuat, a tenir en compte el factor polític del nacionalisme històric a l’Estat Espanyol.
Malauradament la seva trajectòria politica no va poder resistir, com tants d’altres grups i grupúscles, l’empenta de la doble derrota històrica enfront del revisionisme i el reformisme.
La pèrdua de perspectives revolucionàries posterior al franquisme estroncava un referent politic i a la vegada s’afegia a la desfeta de tot un espai politic a Catalunya(com al Pais Vasc o a Galiza) de formacions politiques que tot i no provenir de sectors del nacionalisme d’esquerres se’n feien solidaris per tal de trencar de manera conjunta amb el model Estatal del capitalisme espanyol.
……..

Anuncis

, ,

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: