La Revolució d’Octubre significat en el naixement de les democràcies populars.

Abans de la Revolució d’Octubre la humanitat només havia conegut una sola forma de Dictadura del Proletariat:la Comuna de París. Aquesta només va poder conservar el poder arrabassat a la burgesia durant 72 dies. Aquesta breu experiència però va obrir les portes al proletariat internacional a poder acumular tot un seguit d’ensenyances i lliçons que esdevendrien patrimoni de tot el proletariat internacional i que el marxisme es va encarregar de sintetitzar.
La Revolució d’Octubre va ser hereva d’aquesta primera experiència de dictadura del proletariat i en va enriquir el seu significat polític amb la creació d’una nova institució de democràcia proletària com van ser els soviets. Aquest organisme de poder popular descansava sobre l’aliança entre el proletariat i els camperols pobres. Era doncs una nova forma de poder que apareixia de bell nou enmig de la història i que suposava aconseguir una quotes de democràcia més avançada que qualsevol moment abans.
D’aquesta manera es desfermava la possibilitat per primer cop favorable al poble treballador de poder desenvolupar amb èxit totes les seves forces creadores abans subjectes a les necessitats de l’explotació capitalista.
Amb la creació dels soviets però no acabaven les tasques multifacètiques del proletariat rus i per extensió del proletariat internacional, doncs les tasques que tenia al davant al victoriosa Revolució d’Octubre, coma primera revolució socialista de la humanitat, eren ingents. Així en la tasca d’aconseguir la plena independència econòmica i social en la construcció exitosa del socialisme el proletariat rus en aliança amb el proletariat del camp va donar sortida a tota la seva capacitat organitzativa i al desplegament més vibrant i poderós de tota la seva reserva de forces creatives en tots els àmbits de lo polític i lo social.
UN testimoni complet d’això va ser el sorgiment posterior del que es va conèixer com a democràcies populars i que desprès es va integrar en l’anomenat com a camp socialista. Aquest nou tipus d’organització del poder conquerit en favor de les més àmplies masses populars no deixa però de ser en el fons l’expressió amb la particularitat històrica de la seva aparició, del mateix origen proletari en el reconeixement dels valors emancipatoris de la revolució russa i els òrgans de poder soviètic que se’n va dimanar.

Anuncis

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: