El MCI a l’Estat Espanyol. Una reflexió.

En l’actual cojuntura de crisi del règim capitalista a l’estat espanyol la situació a l’interior del Moviment Comunista Revolucionari és d’una profunda divisió. Les causes són diverses i una de les més clares és la «metodología» utilitzada pels diferents destacaments d’avantguarda que la composen.
La manera d’abordar la reconstrucció de l’espai comunista per fora de les institucions i amb un clar afany per desllindar-se del revisionisme ha portat a centrar-se en les qüestions doctrinàries més que no pas en anar bastitn una unitat política al voltant de les dinàmiques concretes de la lluita de classes.
Aquesta manera de procedir va serr endegada al principi mateix de l’intent de recuperació de les referències de l’abans viu espai marxista-leninista a l’Estat Espanyol. Un espai que porta anys en franca descomposició després del «tsunami» polític de la transició i el primer cicle polític del reformisme socialdemocràta del PSOE primer i la contrarevolució oberta del PP actualment.
La clausura del cicle revolucionaria a l’Estat Espanyol que no va saber superar els durs moments d’incerteses i viratges que la situació política, econòmica i cultural que va suposar el pacte social de la Transició, ha marcat les dinàmiques amb que es va plantejar aquest nou intent de reconstrucció.
L’aparent esgotament politic d’aquest espai en totes les seves variants tant partidàries com en el recurs a la lluita armada sembla que han marcat l’últim intent de recomposició de l’espai m-l. Sembla que l’estrategia escollida en principi era «reclamar-se» de la variant ideológica del marxisme que en principi millor hagués pogut resistir els embats del devenir del Moviment Comunista Internacional. La doctrina escollida va ser el maoisme per desprès ser virulentament rebutjada i substituïda pel hoxhisme.
Aquest profund viratge es donava en mig de la confusió que donava la pròpia situació internacional on en un principi el prachandisme semblava ser el moviment de guerrilla popular armada que millor podia servir per sustentar els fonaments d’aquesta nova referencialitat per desprès, fruit del seu abandó dels principis revolucionaris, ser substituït per la guerrilla naxalita.
Aquest exemple internacional ha aconseguit fer d’amalgama entre els diferents sectors m-l enfrontats en altres àmbits en la manera de recomposar l’espai marxista-leninista a l’Estat Espanyol. Aquesta estarnya situació, enfrontats en el plànol organitzatiu i ideológic però d’acord en donar suport al mateix moviment de lluita armada, en realitat emmascara una manca de voluntat política per trobar bases comunes per a l’urgent reconstrucció partidària a l’Estat Espanyol .
Mentre uns prefereixen enquistar-se en establir uns clars principis ideològics en base a una certa revisió del passat del propi MCI com a pas previ a qualsevol enquadrament politic, altres semblen més interessats en l’implantació territorial basats en el dogmatisme i la manifestació més efectista al carrer. Entremig d’aquestes dues posicions els altres destacaments es debaten entre l’esforç de mantenir nodrit el seu propi portal a internet o posicionar-se acriticament amb un o altre bàndol.
En qualsevol cas cap d’aquest dos grans pols sembla interessat en escometre la tasca més important en el moment actual:Establir un programa científic que doni sortida a les necessitats més urgents i concretes que millor serveixen a la revolució a l’Estat Espanyol.

Anuncis

,

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: